20. februára 2010

Jablčník s makovým mramorovaním

150 g hrubej múky., 100 g cukru., š PL zemiakového škrobu., 1/2 KL mletej škorice., štipka badiánu., štipka muškátového orieška., štipka soli., 1/2 vrecúška kypriaceho prášku do pečiva., 100 g tuku., 3 vajcia., 4 PL mletého maku., asi 200 ml mlieka., 2 jablká.,
Múku zmiešame s cukrom, škrobom, korením a kypriacim práškom. Do cesta nalejeme roztopený tuk, pridáme vajcia a všetko dobre premiešame. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej potom zapracujeme mak a mlieko, do druhej nahrubo nastrúhané jablká.  do formy dobre vymastenej tukom a posypanej múkou nalejeme najskôr cesto makové, naň potom jablčné. Pečieme pri 200 stupňoch C asi 40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára