20. februára 2010

Briošky

500 g hrubej múky., 250 ml mlieka., 40 g droždia., 60 g cukru., štipka soli., 2 žĺtky.., 120 g masla., PL rumu., citrónová kôra., med., vajce na potretie., mak na posypanie.,
Zo 4 lyžíc mlieka, droždia, lyžičky cukru a lyžice múky pripravíme kvások. Do múky zamiešame cukor a soľ, pridáme žĺtky rozšľahané vo zvyšnom mlieku, roztopené maslo, rum a citrónovú kôru. Vzídeným kváskom zapravíme vláčne cesto, ktoré necháme asi 40 minút kysnúť. Na pomúčenej doske ho rozvaľkáme do kruhu a ten nakrájame na kruhové výseky. Potrieme ich medom a zvinieme od širokej strany smerom ku špičke. Na plechu necháme briošky ešte chvíľu kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme makom a upečieme v rúre pri 190 stupňoch C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára