400 g varených zemiakov., 150 g hladkej múky., soľ.,
Plnka: 400 g mäkkého tučného tvarohu., 2 jablká., 2 PL trstinového cukru., PL hrozienok., PL citrónovej šťavy., červené ríbezle na ozdobu.,
Z nastrúhaných zemiakov, múky a soli vypracujeme pevné cesto a rozdelíme ho na 8 častí. Z každej urobíme, bochník a ten rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Placky pečieme, či presnejšie sušíme, na suchej panvici z oboch strán, až kým sa na nich nezačnú utvárať tmavé "pluzgiere". Zemiakovú placku dáme do misky a naplníme ju tvarohom zmiešaným s nakrájanými jablkami, trstinovým cukrom a hrozienkami namočenými v citrónovej šťave. Nakoniec posypeme guľôčkami červených ríbezlí.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára