Na vývar: na 2l vody – 1 koleno, 2 paprčky
½ kg koreňovej zeleniny., 2 cibule., 1 PL soli.,
Na plnenie do formy: 40 dkg uvareného bravčového mäsa., 40 dkg uvarenej nakrájanej mrkvy a hrášku., alebo zeleniny podľa vlastnej chuti.,
Do osolenej vody dáme variť koleno, paprčky, koreňovú zeleninu a cibuľu a varíme pomalým varom asi 10 hodín (nesmie prudko vrieť). Vývar scedíme a môžeme ho jemne ochutiť octom. Do misiek dáme zeleninu a uvarené najemno nakrájané bravčové mäso, zalejeme čírym vývarom a necháme dobre vychladiť. Potom vyklopíme a podávame s nakladanou cibuľkou s čerstvým chlebom a dobre vychladeným pivkom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára