21. februára 2010

Teľacia roštenka na pive s brzlíkom a zelerovým kuskusom s hrozienkami a orechami

20 dkg uvareného hrášku., čerstvý tymián., 2 PL masla., 1 PL olivového oleja., 2 PL sladkej smotany., 1 brzlík., 300 g teľacej roštenky., ½ väčšieho zeleru., 1 hrsť burských orieškov., 1 hrsť hrozienok.,
Na dochutenie roštenky a brzlíka: čierne korenie, soľ, Zlatý Bažant tmavý, čerstvé bylinky.,
Na dochutenie zelerového kuskusu: citrónová šťava, chili, med, sladká sójová omáčka.,
Uvarený hrášok rozmixujeme spolu s tymianovými lístkami a prepasírujeme cez sitko. Dáme do kastrólika a uvedieme do varu. Vmiešame maslo a smotanu, stiahneme zo sporáka a ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. Brzlík varíme v osolenej vode asi 30 minút, potom ho vyberieme, očistíme od blán a tuku a obalíme v múke. Takto pripravený brzlík ugrilujeme na rozpálenom masle a nakoniec dochutíme soľou a čerstvo pomletým korením. Teľaciu roštenku očistíme, osolíme, okoreníme čerstvo mletým korením a trochou olivového oleja a vložíme do sáčku. Dáme variť a udržiavame pod bodom varu 30 minút. Potom vyberieme zo sáčku, opečieme na rozpustenom masle a jednej PL Zlatého Bažanta tmavého zo všetkých strán a nakoniec obalíme v posekaných čerstvých bylinkách. Podávame s zelerovým kuskusom. Zeler nakrájame na drobné kocky a podusíme. V kastróliku na masle opečieme burské oriešky, pridáme namočené hrozienka a nakoniec zeler. Prelejeme silným teľacím vývarom a dochutíme citrónovou šťavou, chili, medom, sladkou sójovou omáčkou a ryžovým octom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára