2. mája 2013

Jahodové lasagne

250 g lasagní., 250 g mascarpone alebo tvarohu., 3 PL práškového cukru., 1 PL rumu., 800 g jahôd., 6 bielkov., maslo., 
Lasagne uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme  schladíme vodou. Mascarpone alebo tvaroh vymiešame s 2 PL cukru a s rumom na hladký krém. Zapekaciu formu potrieme maslom a na dno rozložíme tretinu lasagní. Potrieme ich polovicou krému, poukladáme polovicu jahôd a zakryjeme ďalšou tretinou lasagní. Tento postup ešte raz zopakujeme. Z bielkov a PL cukru ušľaháme tuhý sneh,ktorým naplníme cukrárenské vrecúško. Sneh z bielkov potom nastriekame na lasagne. Lasagne zapekáme v rúre pri 185 stupňov C približne 15 minút.

   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára