22. mája 2013

Malinová torta s jogurtom

3 vajcia., 150 g práškového cukru., 150 g polohrubej múky., 2 PL kakaa., 1/2 KL prášku do pečiva.,
Náplň: 500 g smotanový jogurt s príchuťou malín., 100 g práškového cukru., 10 g želatíny., 50 ml vody do želatíny., 100 g malín., 
Vajcia vyšľaháme s cukrom do hustej peny a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a kakaom. Všetko zľahka premiešame a naplníme do tortovej formy. Pečieme v rúre na 160 stupňov C asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom z formy vyklopíme. Formu umyjeme, potrieme olejom, vysypeme práškovým cukrom a na dno dáme korpus. Želatínu vysypeme do misky, premiešame s vodou a necháme napučať. Potom ju zohrejeme na 60 stupňov C a necháme rozpustiť.  Malinový jogurt zmiešame s cukrom a pridáme rozpustenú horúcu želatínu. Všetko dobre premiešame a naplníme do formy s korpusom. Necháme v chladničke stuhnúť najmenej dve hodiny. Povrch ozdobíme čerstvými malinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára