2. mája 2013

Rímske závitky

4 rezne z bravčového stehna., 4 plátky šunky., 50 g strúhaného parmezánu., 4 PL masla., 100 ml bieleho vína., múka., šťava z 1/2 citróna., 4 stredne veľké lístky šalvie., trocha cukru., leté čierne korenie., soľ a špáradla.,
Rezne vyklepeme natenko, každý obložíme plátkom šunky a lístkom šalvie, prehneme na polovicu a pevne spojíme špáradlom. Osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Maslo rozpálime na panvici a rezne v ňom pomaly opečieme zo všetkých strán. Podlejeme bielym vínom a citrónovou šťavou, krátko podusíme, vyberieme a položíme na taniere. Zvyšnú šťavu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme cukrom a nalejeme na rezne. Posypeme strúhaným parmezánom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára