2. mája 2013

Jednoduché mleté bravčové rezne

500 g mletého bravčového mäsa., 1 vajíčko., 50 ml koňaku., nadrobno nasekaná cibuľa., nadrobno nasekané arašidy., 2 PL bieleho jogurtu., 1 PL majoránky., 2 PL jemne nakrájanej petržlenovej vňate., soľ., čierne korenie., olivový olej.,
Mleté bravčové mäso starostlivo premiešajte s uvedenými prísadami do mäsovej hmoty. Tú potom spracujeme na malé oválne placky, ktoré môžete rukou ešte roztlačiť. Každú placku posypte zľahka majoránkou. Pri premiešavaní mäsovej zmesi a tvarovaní placiek, pracujte rukami. Mäsové placky potrite olivovým olejom a opekajte ich z každej strany a 3 až 4 minúty na rozohriatom grile alebo rúre v režime grilovanie. Podávajte s chlebom a anglickou omáčkou. Na anglickú omáčku budete potrebovať 2 cibule rozkrájané na drobné kocky, 4 PL oleja., 5 PL kečupu., šťava z 1 citrónu., 1 PL cukru., 1 PL ostrej horčice., 2 PL worcesterskej omáčky., 20 ml bieleho vína., soľ., čierne korenie. Všetko spoločne dobre premiešajte a podávajte.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára