22. mája 2013

Paradajkové rizoto

400 g ryže., 1 cibuľa., 1 strúčik cesnaku., 1 čili paprička., 4 PL olivového oleja., 1,5 l vývaru., 400 ml krájaných paradajok alebo paradajkovej šťavy., 100 g malých paradajok., soľ., mleté čierne korenie., 50 g parmezánu., 100 g mozzarelly., bazalka., 
Cibuľu, cesnak a čili papričku očistíme a nakrájame. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu orestujeme. Pridáme ryžu a orestujeme. Pomaly prilievame vývar a paradajky alebo paradajkovú šťavu. Paradajky rozpolíme a pridáme k ryži. Osolíme okoreníme a necháme variť. Pridáme nastrúhaný parmezán a premiešame. Hotové rizoto ozdobíme nakrájanou mozzarellou a bazalkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára