19. mája 2013

Karfiolová polievka s hráškom

1 ks karfiolu., 2 l vývaru., 200 g zeleného hrášku., 30 g masla., 40 g hladkej múk., 60 g eidamu., muškátový orech., petržlenová vňať., soľ., smotana na varenie.,
Karfiol rozoberieme na ružičky a vložíme do vriaceho vývaru. Pridáme vylúpaný zelený hrášok a uvaríme do polomäkka. Z masla a hladkej múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme ju studenu vodou, dobre premiešame, vlejeme do polievky a varíme asi 10 minút. Polovicu uvarenej zeleniny z polievky vyberieme a odložíme. Druhú polovicu rozmixujeme ponorným mixérom priamo v hrnci. Napokon polievku dochutíme smotanou na varenie, soľou, pridáme strúhaný syr, ostrúhaný muškátový oriešok, nasekanú petržlenovú vňať a odloženú zeleninu.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára