OMÁČKA: 250 g drobného mrazeného ovocia (ríbezle, čučoriedky, jahody), 100 g práškového cukru., šťavu z citróna
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Ovocie necháme rozmraziť. Nakrájané pečivo dáme do misy, zalejeme mliekom, do ktorého sme pridali rum, necháme odstáť. Maslo dopenista vymiešame s vanilínovým cukrom, štipkou soli, postupne pridávame žĺtky a vyšľaháme. Vyšľaháme s práškovým cukrom na sneh, spolu s pečivom a makom vmiešame do masla. Formu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou, naplníme cestom, vložíme do rúry a upečieme.
Pripravíme omáčku: ovocie dáme do hrnca, posypeme cukrom, necháme prevrieť, vmiešame citrónovú šťavu. Makový nákyp necháme vychladnúť, vyklopíme na nakrájame. Podávame poliate ovocnou omáčkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára