13. februára 2016

Slivkové knedliky

400 g sliviek., 140 g hrubej múky., 250 g tvarohu., 100 g masla., štipku soli., trochu kryštálového cukru., žĺtok., kockový cukor., mletý mak a práškový cukor na posypanie
V miske premiešame tvaroh, múku, žĺtok, 40 g mäkkého masla a trochu cukru, z cesta urobíme bochník, zabalíme do alobalu a najmenej na 30 minút odložíme do chladničky. Slivky umyjeme, osušíme, odkôstkujeme, do každej vložíme kocku cukru. Môžeme použiť aj zavárané ovocie, vtedy nie je cukor potrebný. Z cesta urobíme na pomúčenej doske rolku, nakrájame na hrubšie plátky, do každého kúska zabalíme slivku a urobíme knedliky. Vložíme do vriacej, trochu osolenej vody a na minime necháme pobublávať asi 10 minút. Uvarené knedlíčky vyberieme dierkovanou varechou a necháme odkvapkať. Podávame posypané mletým makom, cukrom, zvyšné maslo rozpustíme a knedličky ním krátko pred servírovaním polejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára