25. februára 2016

Zemplínske tajomstvo

knedlík
1 kg bravčové pliecko., 2 cibule., soľ., čierne mleté korenie., 1 Karička v črievku., 1/2 l smotany na varenie., 2 - 3 PL hladkej múky (celozrnná špecial-stredná)., voda., 2 - 3 PL olej., 1 bobkový list., 
Bravčové pliecko nakrájame na medailóniky, ktoré okoreníme a osolíme. Cibuľu si očistíme a nakrájame na kocky. Olej si zahrejeme a sprudka opečieme medailóniky, vyberieme a restujeme cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá tak pridáme mäso a zalejeme vodou, tak aby bolo mäso prikryté a pridáme bobkový list. Necháme mäso dusiť dokiaľ nebude mäkké, poprípade dosolíme a okoreníme. Keď je mäso mäkké tak pridáme Karičku v črievku a necháme chuťte spojiť. Po zovretí vlejeme 1/4 l smotany na varenie k mäsu a v druhej časti rozmiešame múku a vlejeme k mäsu. Keď to zhustne na požadovanú hustotu, odstavíme a necháme chvíľu postáť. Podávame s knedľou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára