16. februára 2016

Minipalacinky

125 g plnotučného mlieka., vajce., 2 PL rozpusteného masla., 5 PL javorového sirupu (možno nahradiť medom)., 140 g hrubej múky., KL prášku do pečiva., ½ KL mletej škorice alebo škoricového cukru., maslo na vyprážanie., 300 g miešaného bobuľového ovocia (maliny., ríbezle., čučoriedky)
Mlieko, vajce, maslo a lyžicu sirupu (medu) dobre vymiešame elektrickým šľahačom. Pridáme múku s práškom do pečiva a škoricou a opäť premiešajte chvíľu necháme postáť, potom lyžicou naberáme hladkú masu a tvoríme malé palacinky, ktoré pečieme do zlatista na rozpálenom masle z oboch strán. Ovocie umyjeme, dáme odkvapkať a odstopkujeme. Polejeme javorovým sirupom (rozpusteným medom), dáme na malé palacinky a podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára