13. októbra 2012

Pestré mandľové hviezdičky

180 g hladkej múky., 80 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 KL mandľovej arómy Dr. Oetker., 100 g mletých mandlí., 130 g zmäknutého masla alebo margarínu., 
Ozdobenie: 1 balíček polevy svetlej Dr. Oetker., zdobenie pestré Dr. Oetker., 
Na prípravu cesta miešame na doske múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, mleté mandle, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme na doske asi 30 cm dlhý valček, ktorý vytvarujeme do trojuholníkového tvaru a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Cesto nakrájame ostrým nožom na tenké trojuholník s hrúbkou 0,5 cm a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Pečivo necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a polevou spájame vždy dva kúsky pečiva do tvaru hviezdičky. Hviezdičky ozdobíme podľa vlastnej fantázie polevou a pestrým zdobením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára