13. októbra 2012

Strakaté hviezdičky s krokantom

280 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 100 g cukru., 2 balíčky vanilínového cukru Dr. Oetker., štipka soli., 1 vajce., 130 g zmäknutého masla alebo margarínu., 1 zarovnaná PL kakaa.,
Krokant: 2 zarovnané PL cukru., 100 g sekaných lieskových orieškov.,
Na prípravu krokantu necháme za stáleho miešania na miernom ohni skaramelizovať cukor do medovej farby. Odstavíme zo sporáka a vmiešame oriešky. Krokant vysypeme na papier na pečenie a necháme vychladnúť a stvrdnúť. Tvrdý krokant prikryjeme papierom na pečenie a váľkom rozdrvíme na malé kúsky. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ, vajce a maslo alebo margarín. Ručne vypracujem dohladka. Tri štvrtiny cesta premiesime s polovicou krokantu. Do zvyšného cesta zapracujeme kakao. Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche najskôr vyvaľkáme zo svetlého cesta hrubý plát. Tmavé cesto po kúskoch rozdelíme na svetlé cesto. Obe cestá spoločne rozvaľkáme na plát hrubý asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme z cesta hviezdičky. Naukladám na plech vyložený papierom na pečenie a ozdobíme zvyšným krokantom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené hviezdičky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára