13. októbra 2012

Silvestrovský jahodový pohár

1 balíček premium puding jahoda de luxe Dr. Oetker., 400 ml plnotučného mlieka., 2 - 3 PL cukru., 
Ozdobenie: 250 g čerstvých jahôd., 30 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 1 zarovnaná KL gustinu jemného zemiakového škrobu Dr. Oetker., 1 PL studenej vody., detské guľaté piškóty (15 - 20 ks)., ovocná šťava., 3 zarovnané PL strúhanej čokolády., 
Na prípravu pudingu uvaríme jahodový puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale, avšak iba so 400 ml mlieka. Na ozdobenie jahody umyjeme a 3 odložíme bokom na neskoršie použitie. zvyšok nakrájame na polovice a v hrnci podusíme asi 10 minút na miernom ohni. Pridáme cukor, vanilínový cukor a škrob rozmiešaný v 1 PL studenej vody a ešte asi 1 minútu povaríme. Do pohárov striedavo lejeme puding, jahodovú zmes a prekladáme piškótami namočenými v ovocnej šťave. Pohár ozdobíme jahodou a posypeme čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára