26. októbra 2012

Hovädzia s údeninou

250 ml kyslej smotany., 5 plátkov bravčovej šunky., 3 hovädzie kosti., 3 PL oleja., 2 paradajky., 1 údenú klobásu., 1 cibuľu., 1 KL kapár., šťavu z 1/2 citróna., mleté čierne korenie., soľ.,
Do hrnca s vodou vložíme hovädzie kosti a hodinu varíme. Do hotového vývaru pridáme klobásu a 10 minút povaríme na miernom ohni. V extra hrnci speníme na oleji cibuľu, na ktorú dáme na kocky nakrájanú šunku a papriku i kapary. Podusíme 10 minút, zalejeme precedeným hovädzím vývarom a varíme 20 minút. Uvarenú klobásu nakrájame na kolieska, pridáme do polievky a dochutíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára