26. októbra 2012

Cviklová pochúťka

250 ml kyslej smotany., 2 stredne veľké cvikly., 2 PL smotany na varenie., 1 malú cibuľu., mleté čierne korenie., šťavu z 1/ citróna., soľ.,
Cviklu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme vodou a pridáme ošúpanú celú cibuľu. Necháme zovrieť, osolíme, okoreníme a na miernom ohni varíme prikryté. Keď cvikla zmäkne, odstavíme ju z ohňa a z polievky vyberieme cibuľu. Potom pridáme smotanu na varenie a dohladka rozmixujeme ponorným mixérom. Opäť prevaríme, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Hotovú polievku nalejeme do tanierov a každú porciu ozdobíme lyžicou kyslej smotany. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára