13. októbra 2012

Sviatočné mandľové toliare

100 g zmäknutého masla alebo margarínu., 120 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker.,  1/2 KL citrónovej arómy Dr. Oetker., 1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker., 1 vajce., 120 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 1 balíček (á 40 g) zlatého kladu Dr. Oetker., 25 g nasekaných nelúpaných mandlí., 
Potretie: 150 g marhuľového džemu., 1 KL rumovej arómy Dr. Oetker.,
Posypanie: 2 zarovnané PL plátkov mandlí.,
Na prípravu cesta ušľaháme maslo, cukor, vanilínový cukor, arómu a škoricový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajce a zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a zlatým klasom. Nakoniec vmiešame nasekané mandle. Z cesta tvorím pomocou kávovej lyžičky na plech vyložený papierom na pečenie malé kôpky. Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečené toliare necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na potrenie rozpustíme džem v malom hrnci na miernom ohni. Odstavíme zo sporáka a vmiešame arómu. Horúcim džemom potrieme povrch vychladnutých toliarov a posypeme plátkami mandlí.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára