1. decembra 2009

Zasnežená romanca


150 g mäkkého masla., 100 g práškového cukru., 2 PL kakaa., 4 žĺtky., 60 g hladkej múky., 200 g strúhaných mandlí., KL kypriaceho prášku do pečiva., 4 bielky., 30 g práškového cukru., 
Na krém: tortová plnka s vanilkovou príchuťou., 30 g práškového cukru., 200 g masla., 
Na ozdobu: nadrobno nastrúhaná biela a horká čokoláda.,
Maslo s práškovým cukrom (100 g) a kakaom našľaháme do krému, do ktorého postupne pridávame žĺtky. Zmiešame múku s mandľami a kypriacim práškom do pečiva a pridáme do žĺtkovej zmesi. Nakoniec opatrne vmiešame dotuha ušľahané bielky s cukrom (30 g). Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy na pečenie (35 x 10 cm hranatá forma na biskupský chlebíček) a uhladíme. Dáme piecť do spodnej polovice predhriatej rúry. Upečený múčnik necháme asi 10 minút vo forme, potom ho vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Z vychladnutého múčnika pozdĺžne vykrojíme "striešku". Krém pripravíme podľa návodu na prípravu tortovej plnky., Vyrezaný priestor vyplníme 2/3 pripraveného krému a uhladíme. Na povrch položíme vyrezanú "striešku". Povrch múčnika potrieme zvyškom krému, posypeme čokoládou a uložíme do chladničky na 2 hodiny stuhnúť.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára