29. novembra 2009

Farebná roláda

4 vajcia., 100 g cukru., balíček vanilínového cukru., 120 g hladkej múky., zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva., 2 zarovnané KL kakaa., 
Na náplň: 250 ml kyslej smotany., 100 g práškového cukru., šťava z citróna., 250 ml smotany na šľahanie., balíček želatínového stužovača., KL rumovej arómy., 2 ks olúpaných vykôstkovaných broskýň., 
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Múku s kypriacim práškom zmiešame a preosejeme do vyšľahanej peny. Všetko dôkladne premiešame. 2ú3 cesta nanesieme pomocou stierky na plech (30 x 40 cm), vyložený papierom na pečenie. Cesto nanášame v pruhoch tak, aby medzi nimi vznikli medzery. Do zvyšného cesta opatrne vmiešame preosiate kakao a kakaovým cestom vyplníme medzery na plechu. Pečieme v rozohriatej rúre. Piškótové cesto ihneď po upečení vyklopíme na cukrom posypaný papier na pečenie a papier z vrchu stiahneme. Cesto potom prikryjeme vlhkou utierkou. Na prípravu náplne zmiešame kyslú smotanu s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme smotanu a pridáme ju do náplne. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a spolu s rumovou arómou vmiešame do smotanovej náplne. Všetko dôkladne premiešame. Hotovou náplňou rovnomerne potrieme vychladnutú piškótu. Broskyne nakrájame na malé kúsky, pokladieme ich na náplň a uložíme na 10 minút do chladničky. Potom koláč zrolujeme do rolády a dáme na 2 hodiny do chladničky stuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára