4 vajcia., 180 g práškového cukru., dl kyslej pochúťkovej smotany., 180 g polohrubej múky., lyžička prášku do pečiva., 2 lyžice kakaa., 80 g kryštálového cukru., 300 g jabĺk., čokoláda.,
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny a za stáleho miešania všľaháme kyslú smotanu. Múku preosejeme, premiešame so soľou, kypriacim práškom a kakaom. Po lyžiciach vmiešame do žĺtkov a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. V stredne vyhriatej rúre pečieme 20 - 25 minút. Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha a jemne vmiešame ošúpané postrúhané jablká. Jablkovú penu rozotrime na predpečený plát, posypeme postrúhanou čokoládou a pečieme, kým jablková pena jemne nezhnedne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára