600 g kyslých sleďov., 400 g nových zemiakov., väčší pór., 5 lyžíc oleja., 2 lyžice bylinkového octu., lyžička horčice., soľ., cukor., petržlenová vňať., 2 lyžice posekaného údeného lososa.,
Slede poumývame a nakrájame na 1,5 cm kolieska. Zemiaky uvaríme v šupke, ale dávame pozor, aby sa nerozpadli. Ošúpeme ich a pokrájame na väčšie kúsky. Pór nakrájame na tenké kolieska, uvaríme domäkka a scedíme. Pripravíme si zálievku zmiešaním octu, cukru, oleja, horčice a soli. V miske premiešame kúsky sleďov so zemiakmi a pórom a napokon so zálievkou. Pri servírovaní porcie posypeme kúskami lososa a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára