22. novembra 2009

Roštenky s jogurtovou omáčkou

4 rezne roštenky., mleté čierne korenie., soľ., hladká múka., cibuľa., kyslá uhorka., sardelová pasta., mäsový vývar (masox)., petržlenová vňať., kapary podľa chuti., 200 g bieleho jogurtu., práškový cukor., worcesterská omáčka., vegeta., ocot.,
Naklepané rezne osolíme, okoreníme, na jednej strane poprášime múkou a z obidvoch strán rýchle opečieme na horúcom tuku. Vyberieme na tanier a udržujeme v teple. Vo výpeku udusíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme posekanú uhorku spolu s kaparami. Prichutíme sardelovou pastou a posekanou petržlenovou vňaťou. Zalejeme vývarom a povaríme na hustejšiu omáčku. Jogurt prichutíme horčicou, štipkou cukru, worcesterskou omáčkou, vegetou a niekoľkými kvapkami octu. Pred servírovaním polejeme teplé roštenky cibuľovou omáčkou a dáme na ne za lyžicu ochuteného jogurtu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára