Maslo dobre vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, so žĺtkami, soľou, pridáme vykysnutý kvások, ktorý si pripravíme z droždia, trochu mlieka a cukru, prisypeme preosiatu múku, pridáme mlieko, vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zamiešame kakao, rozpustené v horúcej vode s trochou cukru. Cestá necháme vykysnúť. Bledé cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme, naň uložíme rozvaľkané hnedé cesto a zvinieme. Uložíme do formy vymastenej tukom a vysypanej strúhankou a upečieme do ružova. Upečenú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom.
26. novembra 2009
Dvojfarebná bábovka
Maslo dobre vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, so žĺtkami, soľou, pridáme vykysnutý kvások, ktorý si pripravíme z droždia, trochu mlieka a cukru, prisypeme preosiatu múku, pridáme mlieko, vypracujeme hladké cesto a rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zamiešame kakao, rozpustené v horúcej vode s trochou cukru. Cestá necháme vykysnúť. Bledé cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme, naň uložíme rozvaľkané hnedé cesto a zvinieme. Uložíme do formy vymastenej tukom a vysypanej strúhankou a upečieme do ružova. Upečenú bábovku vyklopíme a posypeme cukrom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára