11. novembra 2009

Treska s chrumkavou kôrkou

600 g morskej tresky., soľ., lyžica hrubej múky.,  2 strúčiky cesnaku., mleté čierne korenie., mletá červená paprika., olej., citrón., kôpor alebo petržlenová vňať.,
Morskú tresku umyjeme a osušíme čistou utierkou. Kožu na niekoľkých miestach narežeme a rybu z oboch strán osolíme. V hrubej múky rozmiešame pretlačený cesnak, okoreníme mletým korením a posypeme mletou paprikou. V ochutenej múke obalíme pripravenú rybu, uložíme na vymastený pekáč a vrozohriatej rúre upečieme do chrumkava. Upečenú tresku uložíme na tanier, pokvapkáme šťavou z citróna, ozobíme kolieskami citróna a pokrájaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára