16. novembra 2009

Hovädzia roláda so zeleninou

700 g hovädzieho mäsa., soľ., mleté čierne korenie., mletá rasca., pikantná horčica., worcesterská omáčka., 2 väčšie mrkvy., pór., 150 g hrášku, 2 kapie., natvrdo uvarené vajcia., soľ., mleté čierne korenie., 
Umyté mäso naklepeme tak, aby sme naň mohli ukladať plnku. Mäso osolíme, okoreníme, posypeme mletou rascou, potrieme pikantnou horčicou a pokvapkáme worcesterskou omáčkou. Po povrchu poukladáme pokrájaný pór, rozštvrtené mrkvy, hrášok vajcia a kapiu. Mierne osolíme, okoreníme a zvinieme do rolády. Poprepichujeme kovovými špáradlami na španielské vtáčiky alebo ovinieme bielou niťou. Roládu opražíme na horúcom oleji zo všetkých strán, Do výpeku prilejeme trochu horúcej vody alebo bujón a domäkka upečieme v rúre za občasného podlievania. Roládu servírujeme v teplom stave, ale veľmi chutná je i za studena na rôzne obložené misy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára