20. novembra 2009

Mäsové ražne so zeleninou a paradajkovou omáčku

250 g roštenky., 8 veľkých šampiňónov., 4 malé tvrdé paradajky., zelenú papriku., 8 koktejlových párkov., 8 plátkov prerastenej slaniny., 8 lyžíc oleja., strúčik cesnaku., po pol lyžičke soli., korenia., sladkej papriky., 1/2 lyžičky worcesterskej omáčky., 
Paradajková omáčka: 100 g paradajkového pretlaku 1/8 l kečupu., 150 g kyslej smotany., mleté čierne korenie., mletá paprika., 50 g pokrájanej cibule., 1/2 šálky nakrájanej pažítky., 
Mäso nakrájajte na kocky, šampiňóny umyte, osušte, paradajky rozpolte. Papriku zbavenú jadier nakrájajte na štvrťky. Toto všetko striedavo s koktejlovými párkami a slaninou napichajte na namastené ihly. Do oleja vmiešajte prelisovaný strúčik cesnaku a mleté korenie. Marinádou natrite jednotlivé časti ražňa a dajte aspoň na 20 minút odležať. Z uvedených prísad namiešajte paradajkovú omáčku, ochuťte soľou. sladkou paprikou a čiernym korením. Ražne je možné pripraviť na hliníkovej panvici alebo na rošte. Často ich obracajte. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára