4. apríla 2011

Čokoládový veľkonočný baranček

125 g zmäknutej hery., 130 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 2 vajcia., 130 g hladkej múky., štipka soli., 1/2 KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády., 50 g strúhaných lieskových orieškov., 
Na ozdobenie: 1 balíček polevy tmavej Dr. Oetker., 50 g nasekaných lieskových orieškov., 1 balenie tubičiek na zdobenie Dr. Oetker., 
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni heru, cukor a vanilínový cukor do peny. Postupne zašľaháme po jenom vajcia. Múku, soľ, kypriaci prášok, čokoládu, oriešky zmiešame a zľahka zapracujeme do vaječnej zmesi. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme barančeka mierne vychladnúť, vyklopíme z formy a polejeme polevou. Ihneď posypeme orieškami. Po zatuhnutí dozdobíme tubičkami a mašľou. 
Doba prípravy: cca 20 minút. Doba pečenia: cca 50 minút. Elektrická rúra: 170 stupňov C. Teplovzdušná rúra: 150 stupňov C. Plynová rúra: stupeň 3.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára