4. apríla 2011

Perníkové vajíčka

1 balenie perníka Dr. Oetker., 400 ml vody., 120 ml oleja (12 PL)., 4 zarovnané PL slivkového lekváru alebo pikantného ríbezľového džemu., 3 PL rumu., 
Na ozdobenie: 1 balíček polevy tmavej Dr.Oetker., 150 g marcipánu Dr. Oetker., 1 balenie tubičiek na zdobenie Dr. Oetker., 
Na prípravu cesta zmiešame zmes na perník s vodou a olejom. Všetko dôkladne premiešame ručne dohladka. Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po vychladnutí perník rozdrobíme do misy, pridáme lekvár alebo džem, rum a ručne dobre prehnetieme dohladka. Ruky namáčame v studenej vode a tvarujeme vajíčka veľké 3 - 4 cm. Vložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny stuhnúť. Na ozdobenie rozpustíme polevu a nalejeme do mištičky. Pomocou vidličky namočíme osem vajíčok a necháme zatuhnúť. Marcipán rozvaľkáme na pocukrovanej ploche na výšku asi 5 mm a nakrájame štvorčeky, do ktorých zabalíme zvyšné vajíčka. Vajíčka ozdobíme tubičkami.
Počet kusov: cca 16. Doba prípravy: cca 20 minút. Doba pečenia: cca 40 minút. Elektrická rúra: 165 stupňov C. Teplovzdušná rúra: 155 stupňov C. Plynová rúra: stupeň 3.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára