1 balíček polevy tmavej Dr. Oetker., 150 g cukru., 150 g zmäknutého masla alebo margarínu., 1 balíček vanilínového cukru., štipka soli., 1/2 KL mandľovej arómy Dr. Oetker., 3 vajcia., 150 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 50 g mletých mandlí.,
Na zdobenie: 1 balíček polevy tmavej Dr. Oetker., 1 zarovnaná KL kakaa., 150 g marcipánu Dr. Oetker., 1 balenie tubičiek na zdobenie Dr. Oetker., plátky mandlí.,
Na prípravu cesta nastrúhame na hrubom strúhadle polevu. Maslo alebo margarín, cukor vanilínový cukor, soľ a arómu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny, postupne po jednom pridávame vajcia. Zmiešame múku, kypriaci prášok, mandle, nastrúhanú polevu a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Cesto uhladíme do formy vyloženej papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme múčnik mierne vychladnúť a vyklopíme z formy. Na ozdobenie rozpustíme polevu, múčnik polejeme a necháme stuhnúť. Preosiatym kakaom zafarbíme 120 g marcipánu a rozdelíme na 10 dielov. Z každého dielu vytvoríme guľôčku ako zajačiu hlavičku. Zo zvyšku marcipánu vymodelujeme mašličky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, vytvoríme ušká z plátkov mandlí. Tubičkou prilepíme hlavičky a mašličky na múčnik.
Počet kusov: 10. Doba prípravy: cca 20 minút. Doba pečenia: cca 50 minút. Elektrická rúra: 180 stupňov C. Teplovzdušná rúra: 160 stupňov C. Plynová rúra: stupeň 3.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára