3. apríla 2011

Jarné rozkvitnuté rezy

3 bielky., 3 žĺtky., 150 g cukru., 1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker., 300 g polohrubej múky., 1 balíček kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 100 ml oleja., 200 ml mlieka., 
Na náplň: kompót marhule polené (hmotnosť po odkvapkaní 470 g)., 1 balenie krémovej náplne vanilkovej Dr. Oetker., 200 ml studeného mlieka., 2 - 3 PL práškového cukru., 125 g zmäknutého masla., 
Na ozdobenie: 1 balíček cukrárenského želé zeleného Dr. Oetker., 500 ml marhuľovej šťavy (prípadne doplnenej vodou)., 2 zarovnané PL cukru., 1 balenie kvetín oblátkových Dr. Oetker.
Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Žĺtky spoločne s cukrom a vanilkovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom do peny. V mise zmiešame múku, kypriaci prášok a zľahka vmiešame spoločne s olejom a mliekom do žĺtkovej peny. Nakoniec zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Upečený korpus necháme na kuchynskej mriežke vychladnúť. Na náplň necháme dobre odkvapkať marhule na sitku a šťavu zachytíme. Krémovú náplň pripravíme s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Hotovú náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a navrch poukladáme marhule. Na ozdobenie pripravíme cukrárenské želé s marhuľovou šťavou a cukrom podľa návodu na obale. Nalejeme na marhule a necháme stuhnúť. Múčnik nakrájame na rezy, ktoré ozdobíme oblátkovými kvetinami.
Doba prípravy: cca 20 minút. Doba pečenia: cca 25 minút. Elektrická rúra: 180 stupňov C. Teplovzdušná rúra 160 stupňov C. Plynová rúra: 3.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára