40 bazových kvetov., 3 ½ balíčka Kyseliny citrónovej Dr.Oetker., 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker., 3 l prevarenej vody., 3 kg krupicového alebo kryštálového cukru.,
Bazové kvety opláchneme vodou a vložíme najlepšie do trojlitrového zaváracieho pohára alebo do vyššieho hrnca. Kyselinu citrónovú a Gelfix Extra rozmiešame v prevarenej vlažnej vode a nalejeme na kvety. Pohár alebo hrniec prikryjeme a kvety v náleve necháme 48 hodín uležať. Šťavu precedíme cez sitko, pridáme cukor, ktorý dobre rozmiešame a necháme rozpustiť. Šťavu plníme do čistých pohárov, dobre uzavrieme.
TIP: Šťavu riedime pitnou vodou, podávame s ľadom alebo dobre vychladenú.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára