14. júla 2011

Bazová šťava

Na 2,8 l šťavy. Doba prípravy: asi 20 minút. Doba uležania v náleve: 48 hodín.
40 bazových kvetov., 3 ½ balíčka Kyseliny citrónovej Dr.Oetker., 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker., 3 l prevarenej vody., 3 kg krupicového alebo kryštálového cukru., 
Bazové kvety opláchneme vodou a vložíme najlepšie do trojlitrového zaváracieho pohára alebo do vyššieho hrnca. Kyselinu citrónovú a Gelfix Extra rozmiešame v prevarenej vlažnej vode a nalejeme na kvety. Pohár alebo hrniec prikryjeme a kvety v náleve necháme 48 hodín uležať. Šťavu  precedíme cez sitko, pridáme cukor, ktorý dobre rozmiešame a necháme rozpustiť. Šťavu plníme do čistých pohárov, dobre uzavrieme. 
TIP: Šťavu riedime pitnou vodou, podávame s ľadom alebo dobre vychladenú.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára