14. júla 2011

Čučoriedkový sirup

Na 2 l šťavy. Doba prípravy: asi 25 minút.
700 g čučoriedok., 1,25 l vody., 1 balíček Kyseliny citrónovej Dr.Oetker., 1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker., 1 150 g kryštálového cukru.,
Čučoriedky omyjeme, vložíme do hrnca a spoločne s vodou a kyselinou citrónovou povaríme 2 minúty. Prepasírujeme cez plátno a šťavu privedieme do varu. Pridáme Gelfix Klasik rozmiešaný s 2 lyžicami cukru a asi 1 minútu povaríme. Pridáme zvyšok cukru a za stáleho miešania povaríme ešte minimálne 5 minút. Odstavíme a nalejem do pripravených fliaš. Uzatvorené fľaše uchovávame v chlade a temne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára