5. júla 2011

Žemľové krutony z kačacej pečienky s trhaným šalátom.

5 rožkov., 250g kačacej pečene., 2,5 dcl mlieka., 1 stredná cibuľa., 1 mladá cibuľka., 1 vajce., 200g lolo biondo., 100g rukoly ., 100g ľadového šalátu., 100g slaniny., petržlenová vňať., mleté korenie., olivový olej., cherry paradajky na výzdobu., pár kvapiek citrónovej šťavy., soľ.,
Rožky nakrájame na malé kocky, do nich nastrúhame kačaciu pečeň a zabaríme vriacim mliekom. Pridáme nakrájanú a orestovanú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mleté korenie a vajce. Dobre zamiešame a plnku rozdelíme do 4 vymastených formičiek na pečenie a pečieme 15 min. na 175 C. Plnku kladieme na šalát z lolo biondo, rukolu, ľadový šalát, mladú cibuľku, soľ, olivový olej a par kvapiek cit. šťavy. Na šalát rozsypeme pokrájanú restovanú slaninku. Dozdobíme čerstvými cherry paradajkami.
Túto lahôdku ozvláštnite sektom Hubert L´Original brut, ktoré k vám domov prinesie závan francúzskeho vidieka.
Recept od hlavnej enologičky spoločnosti Hubert J.E., Ing. Ingrid Vajczikovej, PhD



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára