5. júla 2011

Hrušková polievka De Luxe s ricottovými vanilkovými knedličkami v pistáciách.

2 hrušky., 200g Ricotta syra., 50g pistácií., 50g kryštálového cukru., citrónová kôra z jedného citróna., 1 vajce., 50g krupice., Lístok mäty na dozdobenie., 50g medu., 1 struk vanilky., 0,5 L Hubert De Luxe.,
Jemne skaramelizovaný med podlejeme 2dcl sektu,  pridáme zrnko čerstvej vanilky, prevaríme a do horúceho sektu pridáme malé guličky ktoré sme vykrojili z hrušky. Odstavíme, vychladíme a necháme odstáť cez noc v chladničke. Hrušky z nálevu vyberieme. Ricottu zmiešame s krupicou, cit. kôrou a vajíčkom, vytvarujeme malé knedličky (cca 3-5 cm), vyvaríme v jemne osolenej vode a po uvarení vyvaľkáme v podrvených pistáciách zmiešaných s kryštálovým cukrom. Do vychladených hrušiek  pred podávaním prilejeme ešte 3dcl vychladeného Hubert de Luxe. Polievku vlejeme do taniera (tak do výšky 1,5cm) do prostred uložíme 3 knedličky a dekorujeme vykrojeným kúskom hrušky a mätou.
Z receptu je jasné, že k jedlu je najvhodnejšie servírovať vychladený s Hubert de Luxe, ktorý vďaka svojej sladkej chuti a jemnému perleniu výborne chutí aj priamo v polievke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára