5. júla 2011

Džem z miešaného ovocia

Na 4 poháre à 375 ml. Doba prípravy: asi 25 minút
1150 g miešaného ovocia (čistá hmotnosť) – napr. marhule, jahody, maliny., 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker., 500 g kryštálového cukru., 1-2 KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker., 
Ovocie umyjeme, odstopkujeme, odkôstkujeme a pokrájame na malé kúsky alebo roztlačíme. Ovocie odvážime tak, aby sme spolu mali 1150 g. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca so širokým dnom. Z cukru odoberieme 2-3 PL a premiešame s Gelfixom Extra. Rozmiešame s ovocím a kyselinou citrónovou. Za stáleho miešania privedieme zmes do varu, povaríme asi 1 minútu, pridáme zvyšok cukru a dôkladne povaríme za stáleho miešania ešte minimálne 5 minút. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Poháre uzavrieme, obrátime dnom hore a asi 5 minút necháme stáť na viečku (poháre s klasickými viečkami bez závitov neobraciame).



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára