Vykostené prepeličky (okrem stehien ) si rozrežeme na 2 polky ktoré naplníme plnkou z na kocky nakrájanej bielej žemle, jabĺk granny smith (jemne prehriate na hľuzovkovom oleji) gaštanov, šalotky a dochutenej mletým bielym korením, soľou a čerstvým tymianom. Prepeličky si zviažeme špagátom aby sa počas pečenia nerozviazali. Pečieme prikryté spolu so šalotkou, podliate bielim vínom do mäkka a ku koncu odkryjeme a zapečieme. Zemiaky očistíme, nakrájame a varíme do mäkka. Ku koncu pridáme brokolicu a znova varíme domäkka, scedíme vodu pridáme mlieko a maslo a rozmiešame na kašu.
Ako vhodný sekt pre recept s prepeličkou servírujeme Hubert Grand Blanc polosladký, štýlový a svieži nápoj, ktorý aj tej najbežnejšej chvíli dodá výnimočnosť a exkluzivitu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára