30. apríla 2013

Americký hamburger

500 g mleté mäso., 2 - 3 cibule., 2 - 3 KL plnotučnej horčice., štipka mletého čili., mleté čierne korenie., soľ., žemle., olej., 
Náplň: syr., kyslé uhorky., paradajky., šalát., slanina., kečup., tatárska omáčka., a iné.,
Cibuľku nakrájame na drobno. Všetky suroviny zmiešame, ochutíme a tvarujeme väčšie guľôčky, ktoré potom sploštíme na hamburgery a z oboch strán osmažíme. Budú sa lepšie tvarovať ak si namočíte ruky do studenej vody. Keď sa mäso opraží z oboch strán, dajte ešte na chvíľu na vrch plátok syra, pekne sa roztečie. Medzitým prekrojíme žemle na polovicu a popri hamburgeroch na chvíľu reznú stranu opečieme, aby boli chrumkavejšie. Ďalšiu cibuľu nakrájame na kolieska a opečieme na oleji, pokiaľ nie je hnedkastá a sladká. 
Na spodnú stranu žemle natrieme tatársku omáčku, opraženú cibuľku, mäso a syr, plátok kyslej uhorky, plátok paradajky, ľadový šalát a vrchná časť žemle.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára