25. apríla 2013

Pečený zubáč na rozmaríne s cvikovým rizotom

720 g filety zo zubáča., 20 g rozmarín., 50 ml olivový olej.., 400 g ryža., 80 g parmezán., 80 g maslo., 2 strúčiky cesnaku., 50 ml biele víno., 200 g cvikla., čerstvé mleté korenie., 1 l vývar - zeleninový alebo kurací., 
Cviklu olúpeme a nakrájame na malé kocky. Rozohrejeme si vhodnú nádobu, v ktorej cviklu orestujeme na oleji, pridáme soľ, korenie, polovicu bieleho vína a časť vývaru. Necháme dusiť cca 20 minút tak, aby cvikla zostala chrumkavá. Ryžu orestujeme na hlbšej panvici, pridáme cesnak a biele víno, ktoré necháme málinko odpariť a následne podlievame vývarom, pokiaľ nie je "al dente", potom pridáme cviklu spolu s maslom a parmezánom, dochutíme soľou. Osušeného zubáča osolíme a posypeme nasekaným rozmarínom. Rozpálime panvicu, pridáme olej a zubáča opekáme kožou dolu do chrumkava a do zlatista. Pridáme lyžicu masla a podávame rybu. Na tanieri servírujeme spolu s horúcim rizotom.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára