6. apríla 2013

Pikantné bravčové rezne

1 kg bravčového karé bez kosti., 4 strúčiky cesnaku., grilovacie korenie., čierne korenie., horčica., červená paprika.,olivový olej., 
Mäso si pripravíme deň pred samotným pečením. Karé pokrájame na plátky a mierne ich naklepeme. Okraje narežeme aby sa pri pečení neskrúcali. Cesnak roztlačíme na pastu. Plátky mäsa z jednej strany potrieme horčicou, rozotreným cesnakom, posypeme grilovacím korením, červenou paprikou, čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a uložíme na seba do hrnca. Keď sú rezne uložené, znovu ich pokvapkáme olejom, hrniec prikryjeme fóliou a necháme odpočívať do následujúceho dňa v chladničke. Na druhý deň vyberieme a plátky bravčového karé prudko opečieme na panvici alebo grilujeme na rošte. Ako prílohu použijeme varené alebo opečené zemiaky, či podávame s krajcom chleba.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára