3. apríla 2013

Knedličky s mäsovou plnkou

50 g masla., 2 vajcia., 500 g tvarohu., 70 g hrubej múky., 80 g strúhanky., 50 g strúhaného syra., maslo na poliatie., soľ., 
Plnka: 150 až 200 g údeného mäsa., 20 g masla., 1 vajce., strúhanku na zahustenie.,
Maslo vymiešame so žĺtkami a soľou. Pridáme prelisovaný tvaroh, múku a polovicu strúhanky. Do hmoty vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 16 dielov, každý roztlačíme do tvaru placky. Aby sa nelepili, pracovnú dosku posypeme zvyškom strúhanky. Mäso pokrájame na malé kocky a opečieme na masle. Primiešame vajce, zahustíme strúhankou a podľa chuti osolíme. Plnku rozdelíme na jednotlivé placky, zabalíme a vytvarujeme knedličky. Varíme 7 až 8 minút v horúcej osolenej vode. Po uvarení scedíme, polejeme rozpusteným maslom a jednotlivé porcie posypeme strúhaným syrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára