1. apríla 2013

Bravčové plátky s posýpkou

4 bravčové rezne., soľ., mleté čierne korenie., olej na opekanie., 2 malé feferónky., 1 pór., 1/2 hrnčeka strúhanky., 1 vajce., 1 PL nasekaných čerstvých bylín., majorán., 1/2 hrnčeka červeného vína., 1/2 hrnčeka mäsového vývaru., 1 KL horčice., 2 strúčiky cesnaku., tuk na vymastenie plechu.,
Rezne umyjeme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a na rozpálenom oleji sprudka opečieme z oboch strán. Znížime teplotu a ešte krátko opekáme. Rezne vyberieme a preložíme na vymastený plech. Feferónky prerežeme, očistíme a najemno nasekáme. Pór umyjeme, nakrájame a za stáleho miešania prudko opečieme na malom množstve oleja. Opečený pór preložíme do misy a zmiešame so strúhankou, vajcom, bylinkami, soľou, s korením a majoránom. Na rezne rozdelíme bylinkovú zmes a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Výpek po mäse na panvici zalejeme vínom a necháme prevrieť. Prilejeme vývar, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a cesnak a krátko prevaríme. Nakoniec pridáme feferónky. Bravčové rezne podávame preliate vínovou omáčkou. 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára