23. apríla 2013

Demikát

400 g zemiakov., 2 cibule., soľ., 1 KL mletej červenej papriky., 1/2 KL drvenej rasce., petržlenová vňať., 150 g bryndze., 100 ml smotany na varenie., 2 plátky chleba., 1 PL masti.,
Zemiaky a cibule ošúpeme. Zemiaky nakrájame na kocky, cibule prepolíme, dáme do hrnca a zalejeme 1,5 l vody. Okoreníme soľou, paprikou a rascou. Privedieme do varu a potom na miernejšom plameni varíme 15 minút, až sú zemiaky mäkké. V miske rozmiešame bryndzu so smotanou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Mäkké zemiaky cedíme a vývar si zachytíme do misky. K bryndzovej zmesi pridáme zemiaky, po častiach prilievame horúci vývar a dobre premiešame. Hotovú polievku ozdobíme vňaťou. Chlieb nakrájame na kocky. V panvici rozpálime masť, chlieb opečieme a podávame k polievke.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára