25. apríla 2013

Grilovaná zelenna s nálevom

2 baklažány., 1 cuketa., 2 kukurice., 4 papriky., 5 PL olivového oleja., 1 PL balzamikového octu., soľ., korenie., cesnakový prášok., 2 strúčiky cesnaku., 
Baklažán a cuketu nakrájame na tenké plátky, kukuricu rozlomíme na 2 až 3 časti. Väčšiu časť olivového oleja zmiešame so soľou, korením a cesnakovým práškom. Touto zmesou potrieme najmä cukety a baklažán. Kukuricu je dobre grilovať nasucho. Rovnako aj papriky kladieme na mriežku suché. Keď koža sčernie, ošúpeme ju a vyberieme z papriky jadrovník. Z dvoch lyžíc oleja, lyžice balzamikového octu alebo citróna, pretlačeného cesnaku a soli urobíme nálev. Do neho ponoríme kúsky papriky.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára