28. apríla 2013

Veľkonočný baránok

2 vajcia., 100 g práškového cukru., 2 KL rumu., 2 KL vanilkového cukru., 50 ml mlieka., 100 g hladkej múky., 25 g kukuričného škrobu., 1 KL kypriaceho prášku., 20 g strúhaného kokosu., tuk na vymastenie a polohrubá múka na vysypanie formy., práškový cukor na posypanie., 
Vajcia rozbite, žĺtky oddeľte od bielkov. Žĺtky vyšľahajte s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridajte rum, mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s kukuričným škrobom a kypriacim práškom, so strúhaným kokosom a premiešajte. Zo 4 bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý zľahka vmiešajte od cesta. Cesto nalejte do pripravenej formy. Vložte do vyhriatej rúry a pri teplote 175 stupňov C pečte 25 minút. Upečeného baránka posypte práškovým cukrom a ozdobte mašličkou.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára