3. apríla 2013

Vajcia s farebnými plnkami

4 vajcia., 150 g masla., 100 g taveného syra., 100 g majonézy., šunku., konzerva lososa vo vlastnej šťave., smotanu podľa potreby., citrónovú šťavu., soľ., mleté čierne korenie., worcesterskú omáčku., cesnak podľa chuti., postrúhaný chren podľa chuti.,
Vajíčka uvaríme natvrdo, necháme ich vychladnúť a olúpeme. Rozkrojíme ich na polovice a žĺtky vyberieme. Mäkké maslo zmiešame s taveným syrom a majonézou. Plnky rozdelíme na štyri časti. K prvej časti plnky pridáme rozdrobené žĺtky, osolíme, ochutíme korením, worcesterskou omáčkou a dobre premiešame. Lososa rozotrieme vidličkou, pridáme ho k druhej časti plnky, chutíme citrónovou šťavou, môžeme zriediť smotanou. Šunku pomelieme, zmiešame s plnkou a ochutíme citrónovou šťavou, soľou a mletým korením. Cesnak pretlačíme a premiešame k zvyšku plnky, ktorú potom dochutíme postrúhaným chrenom. Bielky naplníme plnkami pomocou ozdobeného cukrárenského vrecka. Naplnené vajíčka podávame na zelenom šaláte.   
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára