27. apríla 2013

Bolonské lasagne

250 g lasagne., 500 g mletého miešaného mäsa., 2 plechovky lúpaných paradajok., 2 dl červeného vína., cibuľu., cesnak., olivový olej., soľ., čierne mleté korenie., bazalku.,
Bešamel: 75 g masla., 75 g hladkej múky., 750 ml mlieka., 150 g tvrdého syra., 1 KL muškátového orieška., 
Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak dozlatista, pridáme mäso, popražíme, premiešame a počkáme, kým pustí šťavu. Potom pridáme lúpané paradajky, víno, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a dusíme na malm plameni asi 40 minút.
Bešamel: Maslo si rozpustíme v hrnci, pridáme múku a urobíme zápražku. Postupne vlievame mlieko, rozmiešavame metličkou, aby sa nám neurobili hrudy. Pridáme muškátový oriešok. Keď je bešamel dostatočne hustý, odstavíme ho zo sporáka a necháme trošku vychladnúť. Do pekáča na dno dáme paradajkovú vrstvu, bešamel a lasagne. Potom znova mäsovú vrstvu, bešamel a cestoviny. Opakujeme asi 3x, záleží na veľkosti pekáča. Na vrch postrúhame tvrdý syr a pečieme pri 170 stupňoch C asi 40 minút.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára